Παρασκευή, 17 Ιανουάριος 2020

 

rockandrolllogo mikro
...is here to stay!

 since 2007

Μαρίνα Σάττι + Fonέs

Μαρίνα Σάττι + Fonέs
στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ethnic κορίτσια με αγγελικές φωνές και μουσικοί από την Αφρική που έχουν το ρυθμό μέσα τους συναντήθηκαν μουσικά ανάμεσα σε ψηλά δέντρα και πρασινάδες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα ζεστό βράδυ στα μισά του καλοκαιριού;

16226 0386p copy
Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής, αυτή η όαση δροσιάς στην καρδιά της πόλης, φιλοξένησε το βράδυ της Τετάρτης 12 Ιουλίου τους ξεναγούς μας σε ένα ταξίδι στο χρόνο με οδηγό τη μουσική. Πρώτα ήρθε ο ρυθμός με κρουστά: Το μονοπάτι χάραξαν οι Jusu Foli & Senegal Rhythm (Ndioba Νgom, Αss Τhiam, Γιώργος Χριστάκης, Jeffree Diop), τέσσερις καλλιτέχνες από τη Σενεγάλη και την Ελλάδα.

16226 1184p
Κι έπειτα ήρθαν οι Fonέs, όλες τους γένους θηλυκού κι όλες τους διαλεχτές:  Ευγενία Λιάκου, Ερασμία Μαρκίδη, Βιργινία Φραγκούλατζη, Άννη Ντουμούζη, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Ποζατζίδου και Μαρίνα Σάττι.  
Τα κορίτσια διάλεξαν παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Υεμένη, την Κολομβία και το Κονγκό (για να αναφέρουμε μερικές από τις χώρες προέλευσης των μουσικών θησαυρών), ενώ χαμός επακολούθησε της ερμηνείας της Μάντισσας, όταν η Μαρίνα Σάττι έφερε στη σκηνή τα κορίτσια που χόρεψαν μαζί της στο video clip που αγαπήθηκε όσο λίγα από το ελληνικό κοινό και σημείωσε ρεκόρ θέασης.

ATK 3227
Οι Fonέs κινήθηκαν με χάρη ανάμεσα σε ethic ρυθμούς και παραδοσιακούς ήχους, φλέρταραν με το μπάσο και την ηλεκτρική κιθάρα, αναμετρήθηκαν με πασίγνωστες μελωδίες και πειραματίστηκαν με ρυθμούς από πέντε ηπείρους, έδωσαν στον χτύπο της καρδιάς τον πρώτο ρόλο κι έκαναν εκείνο το βράδυ πολύτιμη μουσική ανάμνηση θερινής νύχτας.

ATK 3238
Πολύχρωμες και πολυφωνικές η Μαρίνα Σάττι και οι Fonέs της ξεσήκωσαν το μέγα πλήθος κόσμου που πλημμύρισε το γρασίδι του Μεγάρου και άφησαν το χαρακτηριστικό αποτύπωμά τους εκεί  μέχρι την επόμενη μεγάλη συνάντηση.

ATK 3370

Leave a comment

Αφήστε το μήνυμα σας!

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • ROUS live Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020Faust Bar - Theatre – Arts Ο Γιώργος Ρους και η μπάντα του η Σεληνάκατος του Τσάρλι,
    Read More
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ Η παρέα ξανασμίγει στο στέκι της με ένα εκρηκτικό θεραπευτικό μουσικό
    Read More
  • 1935 Στις 8 Ιανουαρίου στο Tupelo του Mississippi η Gladys Presley φέρνει στον κόσμο δύο δίδυμα αγοράκια. Το ένα, ο
    Read More

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL