Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2020

 

rockandrolllogo mikro
...is here to stay!

 since 2007

Nazareth, Skelters

Υπάρχουν συγκροτήματα που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τις μεγαλύτερες στιγμές της rock μουσικής στις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Ένα από αυτά είναι σίγουρα και οι θρυλικοί Nazareth, οι οποίοι μετά από αρκετά χρόνια επέστρεψαν στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Παρά το γεγονός ότι από την αρχική τους σύνθεση υπήρχε μόνο ένα ενεργό μέλος, ο μπασίστας  Pete Agnew, δεν είχαμε κανένα ενδοιασμό για το αν θα πρέπει να τους παρακολουθήσουμε, αλλά και σχεδόν καμία αμφιβολία για το θετικό τελικό αποτέλεσμα.

 

Την βραδιά άνοιξαν οι Θεσσαλονικείς Skelters, ένα συγκρότημα με πλούσια και ενεργή παρουσία για πάνω από 20 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι έχουν δώσει πάνω από 1500 live, πιστοί στο ύφος του παλιού κλασικού rock. Παίζοντας για περίπου τρία τέταρτα, έκαναν ότι ήταν δυνατό για να προετοιμάζουν καλύτερα τον κόσμο, ερμηνεύοντας δικά τους παλιά και καινούργια τραγούδια, εκτός από το ‘’Come together’’ των Beatles. Τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό και στο τέλος κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού.

The Skelters -Setlist
Win this fight
Another chance
Stay with me tonight
You showed me
Come together
A dream
Living like I’m dying
Let’s go party

NAZARETH 2
Αφού λοιπόν οι Skelters τελείωσαν την εμφάνιση τους, έφτασε η μεγάλη στιγμή της βραδιάς. Η προσέλευση του κόσμου είχε μεγαλώσει, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αντίστοιχη του μεγάλου ονόματος των Nazareth. Αυτό όμως δεν φάνηκε να πτοεί στο παραμικρό τους σπουδαίους μουσικούς που το απαρτίζουν, δίνοντας την αίσθηση ότι και ένας θεατής να είχε έρθει, αυτοί θα έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους.

Από την πρώτη κιόλας νότα καταλάβαινες ότι επρόκειτο να ακολουθήσει μία συγκλονιστική βραδιά. Δυνατά φωνητικά από τον Carl Sentance (πρώην τραγουδιστή των Krocus), εκπληκτική κιθάρα από τον Jimmy Murrison και πολύ υψηλό επίπεδο τόσο από τον πατέρα Pete Agnew στο μπάσο όσο και από τον γιο Lee Agnew στα ντραμς.

Για σχεδόν δύο ώρες και παρά την πολύ ζέστη που επικρατούσε στο χώρο, έπαιξαν όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο, που χαιρόταν το κάθε δευτερόλεπτο.

Φεύγοντας από τη συναυλία νιώσαμε ευτυχισμένοι που είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε ένα τόσο σημαντικό συγκρότημα, που συνόδεψε με τη μουσική του ουκ ολίγες φορές τα εφηβικά μας χρόνια και όχι μόνο. Ταυτόχρονα όμως νιώσαμε και προβληματισμένοι τόσο για την ακύρωση των συναυλιών σε Αθήνα και Ιωάννινα, όσο και για την όχι ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση του κόσμου στη Θεσσαλονίκη. Ο καθένας μας όμως κάνει τις επιλογές του και ευτυχώς εμείς κάναμε τη σωστή!!!
 
Nazareth- Setlist
Silver dollar forge
Misery
Raz
This flight
Dream on
Holiday
Messiah
Receiver
Where are you now?
Beggars day
Changing times
H.O.D.
Mercy
Love hurts
Morning dew
ENCORE:
Angel/Madness

Γεωργία Μπλάνα

 

Leave a comment

Αφήστε το μήνυμα σας!

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • Ladies Of Metal Festival vol.3 - Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 @ Ηοlywood live stage, Αθήνα Η Angels PR Music Promotion για τρίτη
    Read More
  • ROUS live Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020Faust Bar - Theatre – Arts Ο Γιώργος Ρους και η μπάντα του η Σεληνάκατος του Τσάρλι,
    Read More
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ Η παρέα ξανασμίγει στο στέκι της με ένα εκρηκτικό θεραπευτικό μουσικό
    Read More

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL