Τρίτη, 31 Μάρτιος 2020

 

rockandrolllogo mikro
...is here to stay!

 since 2007

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΒΑΡΛΑΜΟΥ

1.«Ο Μονόκερος, οι Μάγισσες και η μόνη Αλήθεια», μιλήστε για την παράσταση χορού που θα παρουσιάσετε στις 16 Ιουνίου στο θέατρο Παπάγου

Κάθε διετία σχεδιάζουμε μία παράσταση, με εννιαίο θέμα με σκοπό να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές κι οι μαθήτριές και να βιώσουν την χαρά της έκθεσης στο κοινό, να αποκτήσουν σκηνική αγωγή. Η πρώτη ιδέα για την φετινή παράσταση γεννήθηκε όταν  ο φίλος μου, ηθοποιός Στέφανος Παπατρέχας, μου χάρισε κάποια φορέματα από μία δική του, παλαιότερη παραγωγή. Άρχισα να τα στολίζω και να τα μεταποιώ κι από αυτά τα υφάσματα και τις ραφές τους ξεπήδησαν οι μάγισσες, μετά ο πύργος των μαγισσών κι οι αυλικοί τους και μετά η ιδέα του Μονόκερου και των νεραιδών κλπ. Φαντάστηκα δύο κόσμους έναν φωτεινό κι έναν  σκοτεινό, όπου εκεί θα έβρισκαν ζωή οι ήρωες του παραμυθιού, πλάσματα φανταστικά,με πάθη ανθρώπινα.

2. Πρόκειται για μία πολυπρόσωπη παραγωγή, πόσο καιρό την δουλεύετε;

Άρχισα να σκέφτομαι και να οργανώνω την παράσταση με τους συνεργάτες μου από το καλοκαίρι του 2016.  Πλέξαμε έναν μύθο στον οποίον συμμετέχουν εκατό περίπου άτομα, δεκατρία τμήματα χορού της σχολής, μπαλέτου- σύγχρονου-τζαζ και λάτιν με παιδιά και ενήλικες, ηλικίας τεσσάρων έως και πενήντα τεσσάρων ετών... Είναι μία υπέροχη περιπέτεια στην οποία βουτάμε όλοι, μικροί - μεγάλοι, κάθε διετία, και την απολαμβάνουμε στο έπακρο καθώς μας δημιουργεί λαχτάρα και προσμονή.

3. Παρουσιάστε μας τους συνεργάτες σας –χορογράφους που δούλεψαν για αυτή την παράσταση.

Οι πολύτιμοι συνεργάτες μου είναι :  η Βρισηίδα Σολωμού, συνεργάτης μου από δεκαετίας, δασκάλα μπαλέτου-χορογράφος που εργάζεται και στο θέατρο ως χορογράφος- σκηνοθέτης με σημαντικές επιτυχίες. Η Εύη Πάνου δασκάλα σύγχρονου χορού και χορογράφος με μοναδική χαρακτηριστική κίνηση,  η Μαρία Άννα Τηλιοπούλου δασκάλα σύγχρονου χορού και γιόγκα με φανατικούς μαθητές,  και ο Αυγουστίνος Κούμουλος νέος ηθοποιός- χορευτής και χορογράφος, που το 2015 πρωταγωνίστησε στην παράσταση της σχολής μας και φέτος τον είδαμε πρωταγωνιστεί στο θέατρο και την τηλεόραση. Είναι μεγάλη χαρά να συνεργαζόμαστε φέτος στην παράσταση "Ο Μονόκερος, οι Μάγισσες κι η μόνη αλήθεια " με τον ηθοποιό Αλέξανδρο Πέρρο, στον ρόλο του Μονόκερου. Τον είχα πρωτοδεί  σε μία παράσταση σωματικού θεάτρου της ομάδας ΕπιPlay  "Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες" και μετά στο θεατρικό έργο " 12 ένορκοι". Ο Αλέξανδρος διαθέτει εξαιρετική σκηνική παρουσία, έχει υπέροχη πλαστική κίνηση και χορευτικότητα και έχει δημιουργήσει ένα σαγηνευτικό μυθικό πλάσμα. Οι δύο  κεντρικές Νεραίδες ερμηνεύονται από την Αριάδνη Παπαπαναγιώτου και την Δέσποινα Σακελλαροπούλου, μαθήτριές μας που ειναι πλέον επαγγελματίες και σταδιοδρομούν ως χορεύτριες και δασκάλες χορού.


4. Η οικονομική κρίση που περνάμε τα τελευταία χρόνια έχει επηρεάσει τον χορό;

Η οικονομική κρίση και η πίεση που δημιουργεί, πιστεύω πως εχει οδηγήσει περισσότερο κόσμο στις σχολές και στα στούντιο χορού. Η σωματική άσκηση μέσα από τον χορό βοηθά
είναι πηγή χαράς και ευεξίας, ένας τρόπος  διαφυγής από τα προβλήματα και αποσυμπίεσης.

5. Πιστεύετε ότι εκτός από οικονομική περνάμε και καλλιτεχνική κρίση;

Αν ρίξετε μια ματιά γύρω σας, στα θεάματα που προσφέρονται θα δείτε οτι η πλειονότητα τους είναι φτωχή σε περιεχόμενο γιατι οι προθέσεις είναι  προσηλωμένες στην εύκολη επιτυχία, για να είμαι ακριβέστερη στην εισπρακτική επιτυχία. Διότι, πνευματική κυρίως ειναι η κρίση που περνάμε, αυτή οδήγησε στην οικονομική και τώρα συμπορεύονται.  Δεν θέλω όμως να είμαι αφοριστική για αυτό και οφείλω να παραδεχτώ οτι σε αυτό το άγονο περιβάλλον υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις.  Σας ευχαριστώ

 

Κηποθέατρο Παπάγου
«Ο Μονόκερος, οι Μάγισσες κι η μόνη Αλήθεια»
Παράσταση χορού

AFISSA O MONOKEROS OI MAGISSES KAI H MONH ALH8EIA


Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 21:00

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου θα παρουσιαστεί η παράσταση χορού «Ο Μονόκερος, οι Μάγισσες κι η μόνη Αλήθεια», από τη Σχολή Χορού Βαρλάμου - Ντε Πετρίλλο, σε σύλληψη και σκηνοθεσία της  Μαργαρίτας Βαρλάμου, η οποία αναφέρει σχετικά με την παράσταση:
«Ο σημερινός άνθρωπος, ο άνθρωπος της πόλης δεν ζει πλέον σε άμεση επαφή με την φύση.
Αυτή η διαπίστωση στάθηκε αφορμή  να δημιουργήσω μία χοροθεατρική παράσταση σε έναν κόσμο της φαντασίας, όπου κατοικούν οντότητες υπερφυσικές, με μαγικές ιδιότητες. Σε βουνά, δάση, σύννεφα, ρυάκια και πηγές, θα δούμε αυτές τις υπάρξεις να ζουν, να αγαπούν, να παίζουν και να παθιάζονται, να πληγώνονται και να διεκδικούν, να μισούν και να εκδικούνται, να προστατεύουν και καταστρέφουν. Στήνουν τους χορούς τους και φέρνουν φως και χαρά κι άλλοτε οδηγούν θύελλες, καταιγίδες και φόβο.
Οι πιο μακρινές εποχές της ανθρωπότητας, τις οποίες με νοσταλγία αναπολώ, ο κόσμος των  ξωτικών, των μαγισσών, νεραϊδών και των μονόκερων μου μεταδόθηκε μέσα από τα παραμύθια στην παιδική μου ηλικία.  
Τα παραμύθια παρουσιάζουν με όμορφο και διδακτικό τρόπο, τις καλές και κακές επιδράσεις του νεραϊδόκοσμου, την ομορφιά, την αγριότητα των μαγισσών, την δύναμη και την τρυφερότητα του μονόκερου και την συνύπαρξη τους.
Ένα τέτοιο παραμύθι θα σας παρουσιάσω σε συνεργασία με τους πολύτιμους συνεργάτες μου -δασκάλους χορού- τους: Βρισηίδα Σολωμού, Εύη Πάνου, Μαριάννα Τηλιοπούλου, Αυγουστίνο Κούμουλο, Αριάδνη Παπαπαναγιώτου.
Συμμετέχουν όλες οι μαθήτριες και οι μαθητές της σχολής μας, παιδιά και ενήλικες.
Χορεύουν κλασσικές και σύγχρονες χορογραφίες με διαρκείς εναλλαγές και ερμηνεύουν τους ρόλους τους, σε μουσικές συνθέσεις από τον Μότσαρτ, τον Βιβάλντι έως τον Τζιακίντο Σέλσι, τον Πρινς και Ντέιβιντ Μπόουι.
Έχω ιδιαίτερη χαρά που φέτος συνεργάζομαι με τον Αλέξανδρο Πέρρο - στον ρόλο του Μονόκερου. Είναι ένας χαρισματικός ηθοποιός και χορευτής με υπέροχη επιβλητική σκηνική παρουσία.»

«Ο Μονόκερος, οι Μάγισσες κι η μόνη Αλήθεια»
Παρασκευή 16 Ιουνίου
Κηποθέατρο Παπάγου
Ώρα: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 10€, παιδικό (έως 6 ετών): 5€
Διάρκεια: 110'

Leave a comment

Αφήστε το μήνυμα σας!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο. ΑΜΕΑ

pao amea

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • Με την ποιητική συλλογή «Βότσαλα Νοσταλγίας» ο Σωτήρης Θυμωδέας μας προσκαλεί να συνταξιδέψουμε στις αναμνήσεις, τις ιδέες και τα βιώματά
    Read More
  • Μετά από έξι χρόνια αναμονής, οι modern/groove metallers Rejection επανέρχονται αγριεμένοι και παθιασμένοι και μας χαρίζουν το ολοκαίνουριο "A New
    Read More
  • Disillusive Play: opening act για τους Symphony X στο Ισραήλ! – 2 Ιουλίου 2020 Μια ακόμα πολύ σημαντική συναυλιακή επιτυχία προστέθηκε
    Read More

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL