Σάββατο, 17 Αύγουστος 2019

01 costas tzanidakis dj

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΣΑΔΑΚΗΣ


1.Η παράσταση «Θα σε δω στην πρεμιέρα» έχει ένα γρήγορο ρυθμό, καθώς πρόκειται για μια κωμωδία καταστάσεων. Πόση δουλειά απαιτείται για να βγει τόσο καλοκουρδισμένη η παράσταση?
Το συγκεκριμένο είδος κωμωδίας είναι υπερβολικά δύσκολο. Απαιτεί πάρα πολλή και απόλυτα ομαδική δουλειά. Δεν φτάνει κάθε ηθοποιός να δουλέψει μόνος του, να εμβαθύνει στο ρόλο του. Πρέπει να δουλέψουν όλοι μαζί τη σχέση τους μεταξύ τους και πάνω στη σκηνή. Είναι όλοι σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, είτε παίζουν είτε όχι εκείνη τη στιγμή στη σκηνή. Θα έλεγα ότι ο ρυθμός είναι το 50% αυτού που πρέπει να αποδώσουν οι ηθοποιοί σε αυτό το έργο. Και αυτό γίνεται μόνο μέσα από σκληρή ομαδική δουλειά.

2.Παρουσιάστε μας του χαρακτήρες του έργου
Το έργο μιλάει για ένα θίασο που ετοιμάζεται για την πρεμιέρα ενός ανάλαφρου μπουλβάρ με τίτλο «Κίτρινα τριαντάφυλλα».  Ο συγγραφέας του έργου Μίμης Στοφόρος (Μάρκος Παπαδόπουλος) είναι και παραγωγός της παράστασης , είναι σφιχτοχέρης και αθεράπευτα γυναικάς, ενώ το τελευταίο του διαζύγιο τον δένει να ανεβάσει την παράσταση πάση θυσία. Ο σκηνοθέτης Άλκης (Δημήτρης Αλεξίου) είναι ένας απόλυτα αφοσιωμένος αλλά νευρικός άνθρωπος που προσπαθεί με κάθε τρόπο και με απόλυτο πανικό να σώσει την παράσταση – και την καριέρα του – από την καταστροφή που διαφαίνεται αφού όλα πάνε στραβά. Η Ντέπυ (Τατιάνα Μελίδου) είναι μία ματαιόδοξη ντίβα του θεάτρου που έχει μετανιώσει που συναίνεσε να συμμετέχει σε μία τόσο πρόχειρη παράσταση και τρέμει μήπως αποκαλυφθεί η πραγματική της ηλικία. Ο Στέφανος (Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος) είναι ένας έμπειρος ηθοποιός που πάσχει από μία σπάνια περίπτωση αμνησιακής κατάθλιψης που πυροδοτείται από σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Η Φλώρα (Ναταλί Τσάβεζ) είναι η πάντα χαρούμενη και εναλλακτική ηθοποιός που πιστεύει αφελώς ότι όλα μπορούν να πάνε καλά. Η Βανέσα (Κατερίνα Κλήμη) είναι η νεαρή χαζή και ατάλαντη στάρλετ που παίρνει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα σε μεγάλα ονόματα του θεάτρου ως γκόμενα του συγγραφέα και παραγωγού.  Ο Λευτέρης (Γιώργος Μπεκρής) είναι απόφοιτος Σχολής που δουλεύει στο θέατρο ως τεχνικός και αντικαταστάτης , δηλαδή παιδί για όλες τις δουλειές. Η Σούλα (Πολυτίμη –Αλεξάνδρα Καλομοίρη) είναι συνδικαλίστρια καθαρίστρια που θεωρεί τον εαυτό της διοικητικό προσωπικό και αισθάνεται περίπου αφεντικό του θεάτρου. Έχει χρόνια δεσμό με τον Μπάμπη (Γιώργος Καραμπίνης ) έναν μουρντάρη νεαρό τεχνικό ήχου που έχει βολευτεί με το μόνιμο δεσμό και τα τυχερά της δουλειάς.

3.Αυτοί οι χαρακτήρες του έργου πόσο κοντά βρίσκονται στους πραγματικούς χαρακτήρες του θεάτρου ?
Νομίζω ότι τέτοιοι χαρακτήρες είναι πολύ χαρακτηριστικοί στο χώρο του θεάτρου αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Στο χώρο υπάρχουν ψώνια, καριέρες μέσα από σχέσεις με τα κατάλληλα πρόσωπα, άνθρωποι για όλες τις δουλειές, εναλλακτικοί φευγάτοι τύποι. Και διαζύγια. Πολλά διαζύγια. Ή  διαταραγμένες προσωπικές σχέσεις που συχνά επηρεάζουν και το αποτέλεσμα της δουλειάς. Όπως επίσης σε όλους τους χώρους υπάρχει ο υπάλληλος που λόγω μονιμότητας συμπεριφέρεται σαν αφεντικό, ο μουρντάρης που θα πει οτιδήποτε για να σε ρίξει στο κρεβάτι και ο άνθρωπος που νομίζει ότι όλοι οι άλλοι γύρω του έχουν τρελαθεί μόνο και μόνο για να τρελάνουν εκείνον.

4.Κάθε χρόνο βλέπουμε όλο και λιγότερες σύγχρονες κωμωδίες να ανεβαίνουν στο θέατρο. Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό?
Νομίζω οι νέοι δημιουργοί προσπαθούν διαρκώς να κάνουν κάτι εντελώς νέο, πειραματικό  και πρωτοποριακό για να ξεχωρίσουν και απομακρύνονται από τις κλασσικές φόρμες του θεάτρου όπως είναι η φάρσα ή το μπουλβάρ που αποτελούν γνήσιο λαϊκό θέατρο. Η σύγχρονη τάση του θεάτρου θυμίζει λίγο τη στροφή που πήρε ο ελληνικός κινηματογράφος τις δεκαετίες του 70 και του 80 που γύρισε εντελώς την πλάτη στον παλιό εμπορικό κινηματογράφο και στράφηκε στην εσωστρέφεια και την ενδοσκόπηση. Συνέπεια αυτού ήταν η λαϊκή κωμωδία να πέσει στη φτήνεια και τη βωμολοχία, αφού οι περισσότεροι αρνούνταν να ασχοληθούν σοβαρά μαζί της και να γράψουν κωμωδία που βασίζεται στο έξυπνο χιούμορ, τους χαρακτήρες και το ρυθμό των καταστάσεων.

5.Είστε αισιόδοξος για το θέατρο στον τόπο μας? Οι θεατές παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνεχίζουν να το στηρίζουν?
Οι θεατές εν μέσω μίας τέτοιας  οικονομικής κρίσης είναι αδύνατον να στηρίξουν το πλήθος των παραστάσεων που ανεβαίνουν πια. Η κρίση έφερε τεράστια αύξηση στον αριθμό των θιάσων και των παραστάσεων που ανεβαίνουν σε άπειρους μικρούς και μεγάλους χώρους. Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή ο χώρος θα κάνει τη δική του αυτορρύθμιση  ή εάν απλώς θα επιβιώνουν μόνο οι καλές παραστάσεις. Πάντως είναι δύσκολοι οι καιροί για το θέατρο. Γι’ αυτό κι εμείς στο δικό μας έργο αυτό το γεγονός το γιορτάζουμε.

8A SE DW STHN PREMIERA PHOTO PARASTASHS 2

 

CORONET
Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι
τηλέφωνα : 210 – 7012123 και 210 – 7012511
www.coronet.gr


«ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ»
του Δημήτρη Αλεξίου

Κωμωδία

Έναρξη παραστάσεων: Σάββατο 19 Νοεμβρίου

Μετά από την πολύ επιτυχημένη πορεία της σόλο κωμωδίας  «CAVEMAN»  και σε αναζήτηση της καινούργιας του παράστασης, το θέατρο CORONET επέλεξε την ανατρεπτική κωμωδία «ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ» του Δημήτρη Αλεξίου που κέρδισε το βραβείο του κειμένου στον διαγωνισμό “Ελληνικά Κείμενα 2016” του Coronet.
Εννέα νέοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί ξετυλίγουν επί σκηνής μία ξεκαρδιστική κωμωδία που μιλάει για το θέατρο μέσα στο θέατρο.

Υπόθεση: Ο θίασος σε κάποιο αθηναϊκό θέατρο ετοιμάζεται για την αποψινή πρεμιέρα της παράστασης «Κίτρινα τριαντάφυλλα» . Το "ετοιμάζεται" βέβαια είναι σχήμα λόγου, αφού τίποτα δε φαίνεται να πηγαίνει καλά. Τα σκηνικά δεν είναι έτοιμα, ένας ηθοποιός είναι στη φυλακή, ένας άλλος πάσχει από αμνησία, η καινούργια στάρλετ είναι χαζή  και ατάλαντη, συμβαίνουν διαρκώς ατυχήματα και το βοηθητικό προσωπικό του θεάτρου περνάει μία δολοφονική κρίση ζήλιας. Ο σκηνοθέτης που βρίσκεται στα πρόθυρα του εγκεφαλικού θέλει να αναβάλλει την πρεμιέρα, αλλά ο συγγραφέας του έργου που είναι και θιασάρχης και παραγωγός του, αρνείται εξαιτίας ενός συμβολαίου που θα του στοιχίσει πολύ. Επομένως η παράσταση θα πραγματοποιηθεί και μάλιστα sold out και με παρόντα τον μεγαλύτερο κριτικό θεάτρου της χώρας. Πόσο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα; Στο θέατρο, πολύ!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κρασαδάκης
Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη
Κουστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά
Φωτισμοί: Νίκος Κουιτζίου     
Στίχοι-μουσική: Δημήτρης Αλεξίου
Παραγωγή : Θέατρο Coronet

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:   
Αλεξίου Δημήτρης, Καλομοίρη Πολυτίμη-Αλεξάνδρα, Καραμπίνης Γιώργος, Κλήμη Κατερίνα, Μπεκρής Γιώργος, Παπαδόπουλος Μάρκος, Ραβνιωτόπουλος Κων/νος, Τσάβεζ Ναταλί.
Φιλική συμμετοχή :  Μελίδου Τατιάνα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Σάββατο: 21.00     
Κυριακή: 20.00

Τιμές εισιτηρίων :
Πλατεία Α:     γεν. είσοδος: 18 ευρώ     - φοιτητικό/ανέργων/65+: 10 ευρώ
Πλατεία Β:     γεν. είσοδος: 15 ευρώ     – φοιτητικό/ανέργων/ 65+: 10 ευρώ
Θεωρείο:     γεν. είσοδος: 10 ευρώ     –  φοιτητικό/ανέργων/65+: 5 ευρώ

Διάρκεια : 120’

Προπώληση :     - Ταμείο του θεάτρου (2107012123)
www.viva.gr, www.public.gr, καταστήματα Public

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • Στις 16 Αυγούστου συμπληρώνονται 40 χρόνια από τότε που ο  ‘’βασιλιάς’’ εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο. Σε αυτό το μικρό
    Read More
  • ''Rock' n' Roll is here to stay'' on Speedwayradio every Monday from 15 September 19.00-20.00 (Greece), 17.00- 18.00 {UK), 18.00
    Read More
  • Η Γαλλίδα ντίβα της ποπ όπερας επιστρέφει! EMMA SHAPPLINin ConcertΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ 100 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ – ΧΟΡΩΔΙΑ Μια σπάνια γιορτή
    Read More

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL