Σάββατο, 17 Αύγουστος 2019

01 costas tzanidakis dj

ΟΡΕΣΤΗΣ ΤΡΙΚΑΣ

1.Μιλήστε μας για την παράσταση “Μηχανικοί Καταρράκτες” που πρόκειται να παρουσιαστεί στο Από  Μηχανής Θέατρο.
Οι « Μηχανικοί καταρράκτες» καταρχάς να πούμε ότι είναι μεταφορά του σκηνοθέτη μας  Σταμάτη Πατρώνη  από το  ομώνυμο βιβλίο της Σωτη Τριανταφύλλου, με τους Μαρία Κοντοδήμα, Νίκο Γκάνο, Ρομίνα Κατσικιάν, Σωτήρη Ταχτσόγλου, Δήμητρα Τάμπαση και Γιάννη Μύλωνα κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.00 στο Από Μηχανής θέατρο. Πρόκειται για μια μικρή νουβέλα που σε παρασέρνει μέσα από την άμεση και γεμάτη εικόνες γραφή της σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και βαθειάς αναμέτρησης με τον εαυτό σου αφού μέσα από την ιστορία του Σαλ μετατρέπεσαι αυτομάτως σε παρατηρητή της δικής σου ζωής και στην στάση που έχεις κρατήσει  σε αυτήν. Ο θεατής - συνοδηγός   θα ταξιδέψει μέσα από την αφήγηση του Σαλ σε όλη σχεδόν την Αμερική με τελικό προορισμό την αλλαγή, την ολοκλήρωση, την ευτυχία. Την ατομική ευτυχία που δυστυχώς εμείς πολλές φορές την κάνουμε στην άκρη γιατί μας διδάξαν και μας γαλούχησαν  ότι προτεραιότητα είναι το σύνολο, η μάζα και  η κοινωνική αποδοχή σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας.

2.Μιλήστε μας για τον ρόλο που υποδύεστε…
Ο Σαλ είναι ένας νέος - νέα που αποφασίζει να πάρει τον έλεγχο της ζωής του στα χέρια του και να γίνει ευτυχισμένος. Είναι μια γυναικά που μεγάλωσε και έζησε σε λάθος σώμα, νιώθει διαφορετικός, είναι διαφορετικός …  κατανοεί ,συγχωρεί, προσπερνάει, συναντάει και αποχαιρετάει ανθρώπους και καταστάσεις στην ζωή του και πατάει το γκάζι προς την δική του κανονικότητα.

 3.Η παράσταση παρουσιάζεται για 2η χρονιά. Ποιες ήταν οι αντιδράσεις του κοινού απέναντι στις καταπιεσμένες επιθυμίες του ήρωα;
Μια εικόνα έχει χαραχτεί βαθειά στο μυαλό μου άλλα και στην ψυχή μου, που θεωρώ ότι τα λέει όλα μια τεράστια, ζεστή, αγκαλιά πάντα στο τέλος της παράστασης σχεδόν από όλους. Το κοινό αφουγκράστηκε και φίλτραρε  τα βιώματα και τις σκέψεις του ήρωα με αποτέλεσμα να  τον αποδεχτούν και να τον αγκαλιάσουν,   κάτι που δυο ώρες πριν λόγω αγνείας αν θέλεις και φόβου για το άγνωστο  μπορεί να μην συνέβαινε.

4. Πιστεύετε ότι το Ελληνικό κοινό είναι αρκετά απελευθερωμένο;
Όχι,θεωρώ ότι κρυβόμαστε πίσω  από  λέξεις, όπως απελευθέρωση ίσα δικαιώματα κτλ.. άλλα ακόμα έχει να γίνει πάρα πολλή δουλειά. Δυστυχώς μεγαλώσαμε  σε μια χώρα καθαρά συντηρητική και για να μπορέσουμε πραγματικά να απελευθερωθούμε και να αγκαλιάσουμε τον άλλο όπως είναι θα περάσει καιρός , βέβαια για να λέμε την αλήθεια κάποια βήματα έχουν γίνει.

5.Παράλληλα εμφανίζεστε και στην παιδική παράσταση της Κέλλυς Σταμουλάκη «Μόνο αν το πιστέψεις…» στο θέατρο Αλίκη. Μιλήστε μας για αυτήν…
Πρόκειται για μια γλυκιά ιστορία που ξεδιπλώνει με μαγικό τρόπο μηνύματα για  την αυτοπεποίθηση, την τόλμη, τη μητρική αγάπη και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Η  Κέλλυ για ακόμη μια φορά ξεπέρασε τον εαυτό της, έγραψε και σκηνοθέτησε ένα έργο που συγκινεί και συμπαρασύρει μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για ένα υπερθέαμα με τους ηθοποιούς να παίζουν μουσικά όργανα, να τραγουδάνε  και να  χορεύουν  2 ώρες πάνω στην σκηνή .Την μουσική έχει γράψει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, την ενορχήστρωση ο Μαυρίκιος Μαυρίκιου. Παίζουν  η Ελένη Καστάνη που κάνει την μητέρα μου και παίζει πρώτη φορά σε παιδικό, η Μύριελλα Κουρέντη, Παύλος Εμμανουηλίδης, Παναγιώτης Σούλης, ∆ημήτρης ∆ημητρόπουλος, Γιώργος Στεφανουδάκης, Ελένη Καρβέλη, ∆άφνη Καφετζή, Έλενα Παπαδημητρίου, Μαρία-Νεφέλη ∆ούκα, Γιώργος Σαμαράς.

6.Ποια η διαφορά να παίζεις σε παιδικό κοινό από ενήλικο;
Τα παιδιά παθιάζονται, βουτάνε σε αυτό που βλέπουν και ταυτίζονται.  Δεν μπορείς να τα γελάσεις, αν το κάνεις θα το καταλάβουν και θα στο δείξουν, δεν θα γελάσουν  για παράδειγμα επειδή βγήκε ο πρωταγωνιστής και είπε μια χαζομάρα (άρα πρέπει να γελάσω ).Όχι ,τα παιδιά μόνο αλήθεια θέλουν και μόνο αλήθεια σου δίνουν.

7.Για τον ηθοποιό είναι πρόκληση να παίζει σε τόσο εκ διαμέτρου αντίθετα έργα;
Πρόκληση και μόνο, και αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που το κάνω. Δεν μου αρέσει ο ηθοποιός να τυποποιείται,  να μπαίνει σε καλούπια, να γίνεται ένας και μόνο χαρακτήρας.. .Πάντα, όλα αυτά τα χρόνια στο θέατρο και στην τηλεόραση   οι επιλογές μου ήταν και ευελπιστώ να είναι διαφορετικές και αντίθετες μεταξύ τους, έτσι μόνο  θα γίνομαι καλύτερος σε αυτό που κάνω και αγαπώ, η στασιμότητα και η μανιέρα είναι ο χειρότερος σύντροφος αυτής της δουλειάς.

 

MHXANIKOI KATARRAKTES PHOTO 1

Από Μηχανής Θέατρο
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο
Τηλ.: 2105231131
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


«Μηχανικοί Καταρράκτες»
της Σώτης Τριανταφύλλου


Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Δευτέρα 24 Οκτωβρίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη

"…όλοι οι άνθρωποι είναι προβλέψιμοι - εκτός από τις περιπτώσεις όπου είναι εντελώς απρόβλεπτοι…"


Στο Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η παράσταση "Μηχανικοί Καταρράκτες" της Σώτης Τριανταφύλλου, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη.


Ο Σαλ, ένας νεαρός άντρας από το Μεκάνικ Φόλς, αποφασίζει να γίνει απρόβλεπτος απέναντι στην "κανονικότητα" διασχίζοντας τη χώρα με προορισμό τη Τιχουάνα στο Μεξικό, όπου σκοπεύει να υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου και να μεταμορφωθεί στον αληθινό του εαυτό, τη Σάλλυ.
Οδηγεί, συναντά και συναντιέται με ανθρώπους, με το παρελθόν του, με τους φόβους του, με τις καταπιεσμένες επιθυμίες και την προσωπική αλήθεια.
Βάζει ταχύτητα, πατάει το γκάζι, η πινακίδα της Σέβυ γράφει Sally80 κι έχει ζωγραφισμένο ένα κουκουνάρι, σύμβολο του Μέιν κι ο Σαλ μας προσκαλεί να τον ακολουθήσουμε σε αυτό το ταξίδι...

Η νουβέλα της Σώτης Τριανταφύλλου "Μηχανικοί Καταρράκτες" (εκδόσεις Πατάκη, Νοέμβριος 2014) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο την περσινή θεατρική περίοδο και  τιμήθηκε με το βραβείο «Καλύτερο Θεατρικό Έργο» στα Queer Theater Awards 2016.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Μαρία Κοντοδήμα, Ορέστης Τρίκας, Νίκος Γκάνος, Ρομίνα Κατσικιάν, Γιάννης Μυλωνάς, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Δήμητρα Τάμπαση.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Θεατρική Απόδοση – Μουσική Επιμέλεια: Σταμάτης Πατρώνης
Επιμέλεια Σκηνικού-Κοστουμιών: Κατερίνα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτης: Μαρίνα Γερμανού
Φωτογραφίες: Μιχάλης Ρουμπής

Το φόρεμα της παράστασης είναι BLAMEYOURDAZE.

Ευχαριστούμε το Überness για τη φιλοξενία της φωτογράφισης.


ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ:

Μέρες και ώρες παραστάσεων:
Δευτέρα 20:00
Τρίτη 20:00

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ
Ατέλειες – ανέργων: 5 ευρώ

Διάρκεια: 90 λεπτά

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • Στις 16 Αυγούστου συμπληρώνονται 40 χρόνια από τότε που ο  ‘’βασιλιάς’’ εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο. Σε αυτό το μικρό
    Read More
  • ''Rock' n' Roll is here to stay'' on Speedwayradio every Monday from 15 September 19.00-20.00 (Greece), 17.00- 18.00 {UK), 18.00
    Read More
  • Η Γαλλίδα ντίβα της ποπ όπερας επιστρέφει! EMMA SHAPPLINin ConcertΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ 100 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ – ΧΟΡΩΔΙΑ Μια σπάνια γιορτή
    Read More

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL