Σάββατο, 04 Απρίλιος 2020

 

rockandrolllogo mikro
...is here to stay!

 since 2007

Συνέντευξη Στέφανος Κακαβούλης

 Πότε αποφάσισες ότι θέλεις να ακολουθήσεις το δρόμο του θεάτρου και του κινηματογράφου?

Από μικρό παιδί η κλίση φαινόταν. Κάποια στιγμή η ασυνείδητη παρόρμηση γίνεται συνειδητή και παίρνει αποφάσεις.

 

Μία μεγάλη σου αγάπη είναι και οι ταινίες μικρού μήκους…

Ναι είναι και με στεναχωρεί που εδώ στην  Ελλάδα η ταινία μικρού μήκους θεωρείται ο πρόδρομος για μία μεγάλου. Είναι τελείως διαφορετικό είδος. Άλλη λογική. Λατρεύω τους μικρομικάδες. Τους θεωρώ πιο κιν/φιστές από τους κιν/φιστές.

 

Είχες την τύχη να συμμετάσχεις στην ταινία «Lara Croft», με την Angelina Jolie

Μία εμπειρία που ακόμα και σήμερα φαντάζει σαν ένα όνειρο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνέβη στ’ αλήθεια.

 

Ποιες στιγμές θεωρείς σταθμό στην καριέρα σου?

Η πρώτη φορά που άκουσα δικό μου λόγο να αρθρώνεται από σκηνής. Ήταν από το στόμα της Μπέτυς Λιβανού στη Διονυσιακή Νύχτα. Η συνεργασία μου με το Σπύρο Φωκά στα Παιδιά του πατρός. Η φετινή σαιζόν που έχω την ευλογία να παίζονται δύο έργα σε θεατρικές σκηνές.  Η συνεργασία μου επίσης φέτος με τη Μαριάννα Τόλη στα Οργισμένα Νιάτα. Σταθμός!

 

Πρόσφατα ανέβηκε στο  Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα, το έργο σου «Ακάλεστος». Θα ήθελες να μας πεις δύο λόγια για την παράσταση καθώς και τους συντελεστές της.

Ο ''Ακάλεστος'' είναι ίσως το πιο λόγιο έργο μου μέχρι στιγμής. Έχει να κάνει με την Τέχνη της ποίησης και πόσο έχουμε απομακρυνθεί σαν κοινωνία από το πνεύμα. Σκηνοθέτησα ο ίδιος το έργο γεγονός που προσέφερε μία ασφάλεια στους ηθοποιούς γιατί ήξερα ακριβώς τα έπρεπε να βγει από τον κάθε χαρακτήρα και με ποιο τρόπο. Με πίστεψαν και οι τέσσερις και υπηρέτησαν το όραμά μου με όλο τους το είναι. Οφείλω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ν. Δαφνή που μου διέθεσε το θέατρο του και με στήριξε στην παραγωγή. έχουμε απόλυτοι ανάγκη από τέτοιους θεατρανθρώπους. Να δώσουν ευκαιρία στους νεότερους και να τους αφήνουν χώρο να εκφραστούν. Πως αλλιώς θα πάει μπροστά το θέατρο,  η κοινωνία γενικότερα???

 

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ποίηση στη ζωή σου? Αν δεν κάνω λάθος έχεις εκδώσει και μία ποιητική συλλογή

Η ποίηση είναι το πολυτιμότερο πράγμα που κρύβω μέσα μου. Είναι ο χώρος που φυλάσσονται όλες οι ευαισθησίες, οι φόβοι, τα όνειρα και τα οράματα. Η μεγαλύτερη χαρά που έχω πάρει είναι όταν βλέπω ότι ένα ποίημα αγγίζει τις ψυχές των άλλων και αναγνωρίζουν στοιχεία του εαυτού τους σ’ αυτό. Έχω εκδώσει την πρώτη μου συλλογή «αρχής γευόμενης» το 2005 και τώρα είμαι έτοιμος για τη δεύτερη με τίτλο «Αγνές Προθέσεις». Παραπλανητικός τίτλος όπως καταλαβαίνετε. Πιστέυω ακράδαντα πώς αν ένας άνθρωπος διαβάζει ποίηση δεν χρειάζεται να διαβάσει τίποτε άλλο στη ζωή του για να νιώσει ολοκληρωμένος και πλήρης.

 

Έχεις κάποια σχέδια για το άμεσο μέλλον?

Σχέδια πολλά…..όλα έχουν μ’ έναν κοινό στόχο. Την έκφραση και την επικοινωνία. Να έχω τη δυνατότητα και την ευλογία να επικοινωνώ ιδέες με τον κόσμο. Να συμβάλω στην οποιαδήποτε πνευματική του τροφή.

 

Ευχαριστώ θερμά για τη συνέντευξη που μας παραχώρησες.

Δική μου η ευχαρίστηση.

 

Τζανιδάκης Κων/νος


Διαβάστε πρισσότερα για την παράσταση ''Ο Ακάλεστος''. Κλικ εδώ

Leave a comment

Αφήστε το μήνυμα σας!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο. ΑΜΕΑ

pao amea

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • Με την ποιητική συλλογή «Βότσαλα Νοσταλγίας» ο Σωτήρης Θυμωδέας μας προσκαλεί να συνταξιδέψουμε στις αναμνήσεις, τις ιδέες και τα βιώματά
    Read More
  • Μετά από έξι χρόνια αναμονής, οι modern/groove metallers Rejection επανέρχονται αγριεμένοι και παθιασμένοι και μας χαρίζουν το ολοκαίνουριο "A New
    Read More
  • Disillusive Play: opening act για τους Symphony X στο Ισραήλ! – 2 Ιουλίου 2020 Μια ακόμα πολύ σημαντική συναυλιακή επιτυχία προστέθηκε
    Read More

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL