''Rock 'n roll is here to stay, It will never die It was meant to be that way, Though I don't know why I don't care what people say, Rock 'n roll is here to stay'' - Danny & the Juniors

Κυριακή, 30 Απρίλιος 2017

We have 450 guests and 44 members online
 

Ο Chuck Berry πέρασε στον Παράδεισο της Rock' n' Roll μουσικής

Μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν πάνω στη σκηνή, υπηρετώντας αυτό πού αγάπησε και τον αγάπησε, το Rock’ n’ Roll. Ο Chuck Berry είναι ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, που επηρέασε όσο λίγοι την rock μουσική. Η είδηση του θανάτου του σε ηλικία 90 ετών, συγκλόνισε όλο το μουσικό στερέωμα και ειδικά αυτούς που μεγάλωσαν με τη μουσική του. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια όταν φεύγουν άνθρωποι που θεωρείς ένα κομμάτι από τη ζωή σου…….

 

Charles Edward Anderson "Chuck" Berry

chuck berry

Γεννήθηκε στις 18/10/1926 στο Σαίντ Λούις του Μισισίπι.Το 1955 ο Muddy Watersτον τον σύστησε στη δισκογραφική εταιρία Chess και την ίδια χρονιά ηχογράφησε το κλασικό ''Maybellene''.To 1956 έκανε μία εντυπωσιακή περιοδία στις ΗΠΑ η οποία κράτησε 101 ημέρες και εκεί καθιέρωσε το βηματισμό ''duck walk''.

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '50 έγραψε ορισμένα απ' τα σημαντικότερα τραγούδια της σύγχρονης μουσικής σκηνής όπως τα ''Roll over beethoven'', ''Rock n' Roll music'',''Johnny B.Goode'',''Sweet little sixteen'',School day''κά. Το 1959 κατηγορήθηκε ότι στο club  που διατηρούσε έφερε μία ανήλικη κοπέλα η οποία εκδιδόταν και το 1962 κατέληξε για δύο χρόνια στη φυλακή.

Μετά από μία δύσκολη περίοδο κατάφερε και πάλι να επιστρέψει στο προσκήνιο κάνοντας μία εντυπωσιακή συναυλία στο Λας Βέγας το 1972, ενώ την ίδια χρονιά ηχογράφησε ζωντανά στο Μάντσεστερ το ''My ding-a- ling'' φτάνοντας για πρώτη φορά στη κορυφή των pop charts.

Το 1987 και το 1992 τον θαυμάσαμε σε δύο μοναδικές συναυλίες στο Λυκαβηττό.

Μέχρι το τέλος της ζωής του δεν σταμάτησε να κάνει ζωντανές εμφανίσεις και πολλές φορές μοιράστηκε τη σκηνή με άλλα ιερά τέρατα της μουσικής.

Κώστας Τζανιδάκης

 

Discography

2002     Chuck Berry – In Concert
2001     Johnny B. Goode (Columbia River)
Blast From The Past: Chuck Berry
2000     Live On Stage
Johnny B. Goode (Legacy)
Live!
Chuck Berry – Anthology
1999     20th Century Masters – The Best Of Chuck Berry
1998     Rock & Roll Music
Live: Roots Of Rock ‘N’ Roll
The Latest & The Greatest / You Can Never Tell
1997     Guitar Legends
Chuck Berry – His Best, Vol. 1
1996     Let It Rock
Roll Over Beethoven
The Best Of Chuck Berry
1994     On The Blues Side
Live At The Fillmore Auditorium (Bonus Tracks)
1988     The Chess Box (Box Set)
1987     Hail! Hail! Rock ‘N’ Roll
1986     Rock ‘N’ Roll Rarities
1983     20 Hits
1982     Chuck Berry (picture disc)
Chuck Berry
Reelin’ And Rockin’
“Retro Rock” – Chuck Berry – Broadcast Week
The Great Twenty-Eight
Toronto Rock ‘N’ Roll Revival 1969 Vol. III
Toronto Rock ‘N’ Roll Revival 1969 Vol. II
1981     Chuck Berry Live
Alive And Rockin’
1979     Chuck Berry All-Time Hits
Rock It
1978     Chuck Berry Live In Concert
Chuck Berry’s 16 Greatest Hits
The Best Of The Best Of Chuck Berry
1976     Chuck Berry’s Greatest Hits
1975     Chuck Berry
1974     Chuck And His Friends
Flashback
Chuck Berry’s Golden Decade Vol. 3
Wild Berrys
1973     Sweet Little Rock And Roller
Bio
Chuck Berry’s Golden Decade Vol. 2
1972     Johnny B. Goode
St. Louie To Frisco To Memphis
The London Chuck Berry Sessions
1971     San Francisco Dues
1970     Back Home
1969     Concerto In B. Goode
1968     From St. Louie To Frisco
1967     Live At The Fillmore Auditorium, San Francisco
Chuck Berry In Memphis
Chuck Berry’s Golden Hits
Chuck Berry’s Golden Decade
1965     Fresh Berry’s
Chuck Berry In London
1964     St. Louis To Liverpool
Two Great Guitars – Chuck Berry And Bo Diddley
Chuck Berry’s Greatest Hits
1963     Chuck Berry On Stage
1962     Chuck Berry Twist
1961     New Juke-Box Hits
1960     Rockin’ At The Hops
1959     Berry Is On Top
1958     After School Session
One Dozen Berrys
1957     Rock Rock Rock

Επίσημη ιστοσελίδα chuckberry.com

Leave a comment

Αφήστε το μήνυμα σας!