''Rock 'n roll is here to stay, It will never die It was meant to be that way, Though I don't know why I don't care what people say, Rock 'n roll is here to stay'' - Danny & the Juniors

Παρασκευή, 27 Απρίλιος 2018

We have 492 guests and 46 members online

38 χρόνια χωρίς τον ''Αρχάγγελο της Κρήτης''

Σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές που ανέδειξε ποτέ το ελληνικό τραγούδι. Ο Νκος Ξυλούρης....

Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1936 στα Ανώγια Ρεθύμνου. Το 1958 ηχογραφεί τον πρώτο του δίσκο που έχει τίτλο «Μια Μαυροφόρα Που Περνά». Λίγα χρόνια μετά, το 1966, λαμβάνει μέρος σ' ένα διαγωνισμό δημοτικής μουσικής στο Σαν Ρέμο και παίρνει το πρώτο βραβείο για την ερμηνεία του στο συρτάκι που έπαιξε με τη λύρα. Το 1969 έρχεται στην Αθήνα όπου ξεκινάει τις ζωντανές εμφανίσεις εν μέσο δικτατορίας. Συνεργάζεται με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και τον Σταύρο Ξαρχάκο και πολύ σύντομα γίνεται ένα από τα σύμβολα της αντίστασης.

Το 1973 λαμβάνει μέρος στην περίφημη θεατρική παράσταση της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου ‘’Το Μεγάλο Μας Τσίρκο’’, έχοντας τον ρόλο του βασικού τραγουδιστή. Δυστυχώς όμως πάνω στο αποκορύφωμα της καριέρας του ανακάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο. Έφυγε από τη ζωή στις 8 Φεβρουαρίου του 1980, ποτέ όμως από τη μνήμη μας.

«Μια μέρα, μια Παρασκευή
θα πέσω να πεθάνω
και μια Λαμπρή θ αναστηθώ
από το χώμα απάνω»

Εν ζωή Δισκογραφία

Μια μαυροφόρα που περνά (1958)
Ανυφαντού (1969)
Ο Ψαρονίκος (1970)
Μαντινάδες και χοροί (1970)
Χρονικό (1970)
Ριζίτικα (1971)
Διάλειμμα (1972)
Ιθαγένεια (1972)
Διόνυσε καλοκαίρι μας (1972)
Ο τροπικός της Παρθένου (1973)
Ο Ξυλούρης τραγουδά για την Κρήτη (1973)
Ο Στρατής Θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους (1973)
Περήφανη ράτσα (1973)
Ακολουθία (1974)
Το μεγάλο μας τσίρκο (1974)
Παραστάσεις (1975)
Ανεξάρτητα (1975)
Κομέντια, η πάλη χωρικών και βασιλιάδων (1975)
Καπνισμένο τσουκάλι (1975)
Τα που θυμούμαι τραγουδώ (1975)
Κύκλος Σεφέρη (1976)
Ερωτόκριτος (1976)
Η συμφωνία της Γιάλτας και της πικρής αγάπης (1976)
Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι (1977)
Τα ερωτικά (1977)
Τα Ξυλουρέικα (1978)
Τα αντιπολεμικά (1978)
Σάλπισμα (1978)
14 χρυσές επιτυχίες (1978)

Κώστας Τζανιδάκης

Last modified on Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018 13:08

Leave a comment

Αφήστε το μήνυμα σας!

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • Αυτο το Σάββατο 28 Απριλίου οι FREE SOUL στο MALT n JAZZ αποκλειστικά 23:30 με 00:30, καλοζορίσουν τον καινουργιο τους
    Read More
  • Gakis & The Troublemakers Ο Γ. Γάκης μαζί με τους Troublemakers σε ένα super classic rock live στο EGALITE την
    Read More
  • Το τελευταίο και καλύτερο live των Kustoms για τη σαιζόν, θα γίνει την Παρασκευή 27/4 στο Urania! Η επόμενη εμφάνιση
    Read More
  • Αυτό το Καλοκαίρι – τρεις μπάντες ενώνονται για να γιορτάσουν το πνεύμα της απελευθέρωσης και της ασταμάτητης δύναμης της αγάπης στην
    Read More

ΤΟ ROCKANDROLL.GR ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑς ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ Α.Ο.

banner300x250

ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

17761709 10154264252716345 1297825640 o

Facebook

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL