''Rock 'n roll is here to stay, It will never die It was meant to be that way, Though I don't know why I don't care what people say, Rock 'n roll is here to stay'' - Danny & the Juniors

Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2018

crowd copy

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζώη ο σπουδαίος Freddie Mercury

Σαν σήμερα 24 Νοεμβρίου έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγαλύτερους rock καλλιτέχνες όλων των εποχών, ο Freddie Mercury. Ινδικής καταγωγής γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 στη Ζανζιβάρη, ένα αφρικανικό νησί που τότε ήταν βρετανική αποικία και σήμερα μέρος της Τανζανίας.

Πραγματικό του όνομα ήταν το Farrokh Bulsara. Το 1970 έφτιαξε μαζί με τους Brian May και  Roger Taylor τους θρυλικούς Queen. Από τότε ηχογράφησε δεκάδες μουσικά αριστουργήματα τόσο με τους Queen, όσο και στην προσωπική του καριέρα. Από το ‘’We Are the Champions’’ που ακούγεται σαν ύμνος  σχεδόν σε όλα τα γήπεδα του κόσμου, μέχρι το ‘’We Will Rock You’’ και το The ‘’Great Pretender’’.

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, οι Queen ηχογράφησαν το 1991 το τραγούδι ‘’The Show Must Go On ‘’, το οποίο συμπεριλήφθηκε στον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος, ‘’Innuendo’’. Αν και πιστώνεται σε όλο το συγκρότημα, κύριος δημιουργός του ήταν ο  κιθαρίστας, Brian May.

Το τραγούδι γράφτηκε ουσιαστικά για  στον Freddie Mercury, που παρά την άσχημη κατάσταση της  υγεία του, συνέχιζε να δίνει συναυλίες, χωρίς το κοινό να γνωρίζει το οτιδήποτε. Η ερμηνεία του ήταν συγκλονιστική και πέρα από κάθε λογική.

Στις 14 Οκτωβρίου του 1991, το τραγούδι κυκλοφόρησε σε single στο Ηνωμένο Βασίλειο, έξι εβδομάδες πριν τον θάνατό του Freddie Mercury.

Queen discography

    Queen (1973)
    Queen II (1974)
    Sheer Heart Attack (1974)
    A Night at the Opera (1975)
    A Day at the Races (1976)
    News of the World (1977)
    Jazz (1978)
    The Game (1980)
    Flash Gordon (1980) – soundtrack
    Hot Space (1982)
    The Works (1984)
    A Kind of Magic (1986)
    The Miracle (1989)
    Innuendo (1991)
    Made in Heaven (1995)

 

Κώστας Τζανιδάκης

Last modified on Τρίτη, 09 Ιανουάριος 2018 12:52

ΤΟ ROCKANDROLL.GR ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑς ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ Α.Ο.

banner300x250

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • Το Hoxton(Βουτάδων 42 Γκάζι, 11854 τηλ. παρουσιάζει: Surf Rock Mayhem VII. Η Goth Mistress Zombirella με τους Messer Chups και
    Read More
  • Τa 78 του χρόνια γιόρτασε ο θρυλικός ντράμερ την Beatles. Ringo Starr. Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1940 και αποτέλεσε
    Read More
  • Στις 7 Ιουλίου του 1980 οι Led Zeppelin έπαιξαν για τελευταία φορά ζωντανά με ντράμερ John Bonham. Πιο συγκεκριμένα εμφανίστηκαν
    Read More
  •  Γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1925 στο Μίσιγκαν και 30 χρόνια αργότερα κατάφερε μαζί με τους ‘’κομήτες του’’ να ταρακουνήσει
    Read More

Facebook

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL