''Rock 'n roll is here to stay, It will never die It was meant to be that way, Though I don't know why I don't care what people say, Rock 'n roll is here to stay'' - Danny & the Juniors

Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017

We have 471 guests and 47 members online

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζώη ο σπουδαίος Freddie Mercury

Σαν σήμερα 24 Νοεμβρίου έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγαλύτερους rock καλλιτέχνες όλων των εποχών, ο Freddie Mercury. Ινδικής καταγωγής γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 στη Ζανζιβάρη, ένα αφρικανικό νησί που τότε ήταν βρετανική αποικία και σήμερα μέρος της Τανζανίας.

Πραγματικό του όνομα ήταν το Farrokh Bulsara. Το 1970 έφτιαξε μαζί με τους Brian May και  Roger Taylor τους θρυλικούς Queen. Από τότε ηχογράφησε δεκάδες μουσικά αριστουργήματα τόσο με τους Queen, όσο και στην προσωπική του καριέρα. Από το ‘’We Are the Champions’’ που ακούγεται σαν ύμνος  σχεδόν σε όλα τα γήπεδα του κόσμου, μέχρι το ‘’We Will Rock You’’ και το The ‘’Great Pretender’’.

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, οι Queen ηχογράφησαν το 1991 το τραγούδι ‘’The Show Must Go On ‘’, το οποίο συμπεριλήφθηκε στον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος, ‘’Innuendo’’. Αν και πιστώνεται σε όλο το συγκρότημα, κύριος δημιουργός του ήταν ο  κιθαρίστας, Brian May.

Το τραγούδι γράφτηκε ουσιαστικά για  στον Freddie Mercury, που παρά την άσχημη κατάσταση της  υγεία του, συνέχιζε να δίνει συναυλίες, χωρίς το κοινό να γνωρίζει το οτιδήποτε. Η ερμηνεία του ήταν συγκλονιστική και πέρα από κάθε λογική.

Στις 14 Οκτωβρίου του 1991, το τραγούδι κυκλοφόρησε σε single στο Ηνωμένο Βασίλειο, έξι εβδομάδες πριν τον θάνατό του Freddie Mercury.

Queen discography
    Queen (1973)
    Queen II (1974)
    Sheer Heart Attack (1974)
    A Night at the Opera (1975)
    A Day at the Races (1976)
    News of the World (1977)
    Jazz (1978)
    The Game (1980)
    Flash Gordon (1980) – soundtrack
    Hot Space (1982)
    The Works (1984)
    A Kind of Magic (1986)
    The Miracle (1989)
    Innuendo (1991)
    Made in Heaven (1995)

 

Κώστας Τζανιδάκης

Last modified on Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 20:09

Leave a comment

Αφήστε το μήνυμα σας!

Ατζέντα Συναυλιών

« December 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 2002GR Live Special Guests: MARIANTHICHRISTINA GOLIA «η συνήθεια που έγινε λατρεία !!!!» ... Οι θρυλικοί 2002GR πιστοί
    Read More
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ύστερα από σκληρή αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο Johnny Hallyday.
    Read More
  • Στις 6 Δεκεμβρίου του 1988 έφυγε από τη ζωή ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Ο μεγάλος Roy
    Read More
  • Και οι εκπλήξεις συνεχίζονται! Σήμερα Τετάρτη στο πρώτο ημίωρο της εκπομπής ''Rock' n' Roll is here to stay'' στο www.simpleradio.gr (8
    Read More

banner300x250

ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

17761709 10154264252716345 1297825640 o

Facebook

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL