''Rock 'n roll is here to stay, It will never die It was meant to be that way, Though I don't know why I don't care what people say, Rock 'n roll is here to stay'' - Danny & the Juniors

Κυριακή, 22 Απρίλιος 2018

We have 396 guests and 53 members online

ZZ TOP To blues - rock στα καλύτερα του

 
Σχηματίστηκαν στο Χιούστον πριν από 40 ολόκληρα χρόνια και από τότε κρατούν την ίδια βασική σύνθεση! Ο Bill Gibbons (φωνητικά), ο Dusty Hill (μπάσο, φωνητικά) και ο Frank Board (ντραμς). Ο λόγος φυσικά για τους περιβόητους ZZ Top που έφτασε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου για να απολαύσουμε και στη χώρα μας. Πρώην μέλη των Moving Sidewalks και The American Blues, οι ZZ Top κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το 1970 με τίτλο ZZ Top’s First Album, δίνοντας από την αρχή εξαιρετικά δείγματα γραφής.

Η αγάπη τους για το blues αποτυπωνόταν έντονα στη μουσική τους και ιδιαίτερα σε τραγούδια όπως το ‘’La Grange’’, το οποίο ήταν επηρεασμένο από το ‘Boogie Children’’ του John Lee Hooker. Και δε περιοριζόταν μόνο εκεί. Έφτασαν σε σημείο ένα κομμάτι ξύλο που τους δόθηκε από την καλύβα του Muddy Waters να το μετατρέψουν σε κιθάρα και να το πουλήσουν σε δημοπρασία, διαθέτοντας τα έσοδα στο Delta Blues Museum! Ο συνδυασμός blues και rock τους βοήθησε να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό ύφος το οποίο ποτέ δεν εγκατέλειψαν.

Η αρχή βέβαια της δεκαετίας του ΄80 βρίσκει τους ZZ Top να σκληραίνουν λίγο τον ήχο τους γνωρίζοντας ταυτόχρονα παγκόσμια καταξίωση. Ο δίσκος ‘’Eliminator’’(1983) απογείωσε τη φήμη τους και μας χάρισε σπουδαία τραγούδια όπως τα ‘’Gimme All Your Loving’’, ‘’Sharp Dressed Man’’ και ‘’Legs’’, ιδιαίτερα αγαπητά και στη χώρα μας. Ακολούθησε το lp ‘’Afterburner’’(1985) με το εκρηκτικό ‘’I Cant’ Stop Rocking’’ γι
α να φτάσουμε ύστερα από καλές αλλά και μέτριες δουλειές στο το Live from Texas το 2008. Το 2004 έγιναν μέλη του Rock n’ Roll Hall Of Fame πολύ νωρίτερα όμως αναπόσπαστο κομμάτι της καρδιάς μας.

Discography

1970 ZZ Top's First Album

1972 Rio Grande Mud

1973 Tres Hombres

1975 Fandango!

1976 Takin' Texas to the People London

1976 Tejas

1979 Degüello

1981 El Loco

1983 Eliminator

1985 Afterburner

1990 Recycler

1994 Antenna

1996 Rhythmeen

1999 XXX

2003 Mescalero

Leave a comment

Αφήστε το μήνυμα σας!

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  •   Η PEOPLE ENTERTAINMENT GROUP ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Cats Ένα από τα διασημότερα μιούζικαλ όλων των εποχών,τον Απρίλιο στην Αθήνα!* το έχουν
    Read More
  • Σαν σήμερα στις 17 Απριλίου του 1960 έφυγε από τη ζωή άδικα και αναπάντεχα, ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες όλων
    Read More
  • Κυριακή, 22 Απριλίου…Το εξωτικό White Monkey μπαίνει στην κάψουλα του χρόνου και παρουσιάζει ένα μοναδικό ALL DAY ROCK & ROLL
    Read More
  • ΜΠΛΕ Παρασκευή 27 Απριλίου Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή O Σταυρός του Νότου, έχοντας κλείσει τα 20 χρόνια του και
    Read More

ΤΟ ROCKANDROLL.GR ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑς ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ Α.Ο.

banner300x250

ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

17761709 10154264252716345 1297825640 o

Facebook

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL