''Rock 'n roll is here to stay, It will never die It was meant to be that way, Though I don't know why I don't care what people say, Rock 'n roll is here to stay'' - Danny & the Juniors

Πέμπτη, 21 Ιούνιος 2018

crowd copy

Νίκος Ξυλούρης Ο «Αρχάγγελος της Κρήτης» Featured

Ο Νίκος Ξυλούρης γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1936 στα Ανώγια Ρεθύμνου. Το 1958 ηχογραφεί τον πρώτο του δίσκο που έχει τίτλο «Μια Μαυροφόρα Που Περνά». Λίγα χρόνια μετά, το 1966, λαμβάνει μέρος σ' ένα διαγωνισμό δημοτικής μουσικής στο Σαν Ρέμο και παίρνει το πρώτο βραβείο για την ερμηνεία του στο συρτάκι που έπαιξε με τη λύρα. Το 1969 έρχεται στην Αθήνα όπου ξεκινάει τις ζωντανές εμφανίσεις εν μέσο δικτατορίας. Συνεργάζεται με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και τον Σταύρο Ξαρχάκο και πολύ σύντομα γίνεται ένα από τα σύμβολα της αντίστασης. Το 1973 λαμβάνει μέρος στην περίφημη θεατρική παράσταση της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου ‘’Το Μεγάλο Μας Τσίρκο’’, έχοντας τον ρόλο του βασικού τραγουδιστή. Δυστυχώς όμως πάνω στο αποκορύφωμα της καριέρας του ανακάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο. Έφυγε από τη ζωή στις 8 Φεβρουαρίου του 1980, ποτέ όμως από τη μνήμη μας.

«Μια μέρα, μια Παρασκευή
θα πέσω να πεθάνω
και μια Λαμπρή θ αναστηθώ
από το χώμα απάνω»

Εν ζωή Δισκογραφία

Μια μαυροφόρα που περνά (1958)
Ανυφαντού (1969)
Ο Ψαρονίκος (1970)
Μαντινάδες και χοροί (1970)
Χρονικό (1970)
Ριζίτικα (1971)
Διάλειμμα (1972)
Ιθαγένεια (1972)
Διόνυσε καλοκαίρι μας (1972)
Ο τροπικός της Παρθένου (1973)
Ο Ξυλούρης τραγουδά για την Κρήτη (1973)
Ο Στρατής Θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους (1973)
Περήφανη ράτσα (1973)
Ακολουθία (1974)
Το μεγάλο μας τσίρκο (1974)
Παραστάσεις (1975)
Ανεξάρτητα (1975)
Κομέντια, η πάλη χωρικών και βασιλιάδων (1975)
Καπνισμένο τσουκάλι (1975)
Τα που θυμούμαι τραγουδώ (1975)
Κύκλος Σεφέρη (1976)
Ερωτόκριτος (1976)
Η συμφωνία της Γιάλτας και της πικρής αγάπης (1976)
Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι (1977)
Τα ερωτικά (1977)
Τα Ξυλουρέικα (1978)
Τα αντιπολεμικά (1978)
Σάλπισμα (1978)
14 χρυσές επιτυχίες (1978)

ΤΟ ROCKANDROLL.GR ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑς ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ Α.Ο.

banner300x250

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  •   Το φεστιβάλ που μας ταξιδεύει Πίσω στον χρόνο και μας κάνει όλους μια μεγάλη παρέα ανοίγει τις πόρτες του
    Read More
  • Independent Annual Rock Summer Festival Press Release This Summer - three bands united to celebrate the spirit of liberation and the
    Read More
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο DJ Fontana, ντράμερ του αρχικού σχήματος του Elvis Presley. Ο Dominic
    Read More
  • Σαν σήμερα γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές του 20ου αιώνα. Πολυτάλαντος και μοναδικός μετά από 16 τεράστιες κιν/φικες επιτυχίες
    Read More

Facebook

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL