''Rock 'n roll is here to stay, It will never die It was meant to be that way, Though I don't know why I don't care what people say, Rock 'n roll is here to stay'' - Danny & the Juniors

Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017

We have 488 guests and 47 members online

‘’Be- Bop- A- Lula’’

 
Τη βδομάδα που μας πέρασε θα γινόταν 75 ετών. Ο Gene Vincent γεννήθηκε στις 11/2/1935 στη Φλώριδα και έμεινε αθάνατος στην ιστορία γράφοντας το κλασικό Be- Bop- A- lula (μαζί με τον Graves ο οποίος πούλησε τα δικαιώματα του για 25 δολάρια). Eνα ατύχημα που είχε το 1956 τον έφερε αρκετά πίσω και δυστυχώς ποτέ δεν απέκτησε τη δημοτικότητα που θα του άξιζε. Παρόλα αυτά όμως μαζί με το συγκρότημα του, τους Blue Caps, ηχογράφησε σπάνια Rockabilly τραγούδια όπως τα περίφημα ''Lotta Lovin'', ''Race With The Devil'', ''Blue Jean Bop'', ''Rocky Road Blues'' κά. Το 1960 γλύτωσε απ' ένα τρομερό δυστύχημα που έγινε στην Αγγλία, το οποίο όμως στέρησε τη ζωή από τον φίλο του Eddie Cochran. Στις 12/10/1972 έφυγε απ' τη ζωή λόγω αιμορραγίας του έλκους αφήνοντας βαθειά θλίψη στον κόσμο της μουσικής.
 

Δισκογραφία
1956 Bluejean Bop!
1957 Gene Vincent & His Blue Caps
1958 Gene Vincent Rocks! And the Blue Caps
1958 A Gene Vincent Record Date
1958 Hot Rod Gang
1959 Sounds Like Gene Vincent
1960 Crazy Times
1963 Crazy Beat
1964 Shakin' Up a Storm
1967 Gene Vincent
1969 I'm Back and I'm Proud
1970 Gene Vincent (If You Could Only See Me Today)
1971 If Only You Could See Me Today
1971 The Day the World Turned Blue
2006 Rockin' Date With Gene Vincent
2008 A Million Shades of Blue

Τζανιδάκης Κων/νος

Leave a comment

Αφήστε το μήνυμα σας!