ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΙΑΝΗΣ

 

1.    3ος χρόνος για «Τα παιδιά πάνε σινεμά». Έχει γίνει πλέον ένας θεσμός. Μιλήστε μας πώς ξεκίνησε η ιδέα αυτού του φεστιβάλ.

H ιδέα ξεκίνησε όταν καταλάβαμε ότι το cine Παράδεισος ήταν μικρό για να καλύψει τον κόσμο τον οποίο έρχονταν. Θέλαμε έναν χώρο ο οποίος να είναι υπαίθριος και να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ μαζικής θέασης ταινίας.

 

2.    Τα παιδιά συνήθως είναι αυστηροί κριτές. Ποιες οι αντιδράσεις τους σαν θεατές του φεστιβάλ;
Το φεστιβάλ δεν δημιουργήθηκε για τους γονείς αλλά για τα παιδιά και το τι θα αρέσει σε αυτά. Άρα αυτά θέλουν εναλλαγή παραστάσεων, παιχνίδι, τραγούδι και συμμετοχή!

 

3.    Υπάρχει πάντα ένα κοινωνικό μήνυμα. Φέτος είναι η ανακύκλωση.

Είναι σημαντικό από το παιχνίδι να περνάμε και ένα κοινωνικό μήνυμα στα παιδιά . Φέτος επιλέχθηκε η ανακύκλωση, για να καταλάβουν τα παιδιά ότι τα σκουπίδια μπορούν να δώσουν ενέργεια και πολλές φορές και οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

 

4.    Ενημερώστε μας με ποιον τρόπο και τι αντικείμενα οι μικροί θεατές πρέπει να μαζεύουν και να φέρουν στους χώρους του φεστιβάλ.

Μπορούν να φέρουν ότι θέλουν από ένα χαρτάκι μέχρι ένα καπάκι πλαστικού μπουκαλιού. Άρα πράγματα τα οποία έχουν στο σπίτι τους.

 

5.    Πιστεύετε ότι αυτό ο θεσμός θα μπορούσε να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας;
 Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν θέλουμε να το εμπορευματοποιήσουμε ιδιαίτερα και είναι και η αγάπη που έχουμε στο Κατράκειο και άλλο χώρο (τολμώ να πω) τέτοιο δεν θα βρούμε!

 
6.    Τι πράγματα έχουν αλλάξει ή προστεθεί από το 1ο φεστιβάλ μέχρι σήμερα;

Κάθε φορά αλλάζουμε το κοινωνικό μήνυμα. Φέτος όμως προσθέσαμε και την συναυλία αν και κινηματογραφικό φεστιβάλ!

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

 • 14 Ιανουαρίου 1973, η πρώτη συναυλία που θα μεταδοθεί δορυφορικά ποτέ γίνεται πραγματικότητα. Πρωταγωνιστής - ποιος άλλος?- ο πάντα πρωτοπόρος Έλβις.
  Read More
 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 To Κύτταρο περήφανα παρουσιάζειγια πρώτη φορά στην Ελλάδα : The MORLOCKS Alive! «ακραία Rock n Roll φαινόμενα
  Read More
 • 1935 Στις 8 Ιανουαρίου στο Tupelo του Mississippi η Gladys Presley φέρνει στον κόσμο δύο δίδυμα αγοράκια. Το ένα, ο
  Read More
 • 1935 Στις 8 Ιανουαρίου στο Tupelo του Mississippi η Gladys Presley φέρνει στον κόσμο δύο δίδυμα αγοράκια. Το ένα, ο
  Read More

dj party